Manuele therapie


Manuele therapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. Door middel van specifieke technieken richt de manueel therapeut zich op het verbeteren van de bewegelijkheid van gewrichten. Ook besteden we aandacht aan het verminderen van pijnklachten.

De manueel therapeut houdt zich met name bezig met de wervelkolom en gewrichten van de armen en benen. In deze therapievorm worden klachten behandeld die voortkomen uit het slechter kunnen bewegen van een gewricht of meerdere gewrichten. Er wordt veelal gebruik gemaakt van mobilisatie- en manipulatietechnieken. De manueel therapeut is de expert in de behandeling van gewrichtsaandoeningen. Hieronder vallen lage rugpijn, nekpijn (inclusief hoofdpijn en duizeligheid) en klachten van de schouder en heup.

Je merkt al snel wat het effect is van manuele therapie:

– al je gewrichten functioneren beter
– een betere houding aannemen
– bewegen gaat makkelijker

Deze therapie is dus in principe toepasbaar voor alle klachten die in relatie staan tot het bewegingsapparaat. Centraal in de behandeling staat het verbeteren van gewrichtsfuncties. Omdat iedereen een eigen manier van bewegen heeft, wordt de therapie afgestemd op die voorkeur van bewegen.

Manuele therapie is een belangrijk onderdeel binnen Praktijk Pisters en werkt veelal het beste in combinatie met andere therapievormen zoals Dry needling en oefentherapie.

Wil je weten of Praktijk Pisters iets voor jou kan betekenen? Neem dan contact met ons op via 055-3125327 of via het contactformulier.