Sportfysiotherapie


Sporten is gezond voor lichaam en geest. Helaas kan het gepaard gaan met blessures of pijnklachten in spieren of gewrichten. Van een onschuldige verstuiking van het enkelgewricht tot complexe blessure vraagstukken. Sportfysiotherapie biedt uitkomst als je een blessure hebt opgelopen en zo snel mogelijk weer op het veld wilt staan.

Sportfysiotherapie is een discipline binnen de fysiotherapie. De focust ligt op preventie, voorlichting en behandeling van sportblessures of klachten waarmee sporten verhinderd wordt. De sportfysiotherapeut zorgt er voor dat je zo snel mogelijk pijnvrij kunt sporten. Een goedlopend revalidatietraject is niet alleen van toepassing voor een topsporter maar ook voor een amateursporter op recreatief of competitief niveau.

De hersteltijd van een blessure vraagt altijd om voldoende tijd. Ondanks dat er voor de meeste blessures een vastgestelde herstelperiode staat, kan deze tijd zelden worden ingekort. Daarentegen kan een herstelperiode wel onnodig worden verlengd doordat er onzorgvuldig met de revalidatie wordt omgegaan. Een optimaal behandelplan is daarom een belangrijk aspect in je revalidatie.

Praktijk Pisters helpt je om dit probleem op te lossen middels een gericht behandelpan, een oefenprogramma op maat en afsluitend een sport specifieke terugkeer. Daarnaast speelt de sportfysiotherapeut ook een belangrijke rol in blessurepreventie. Door gerichte adviezen/coaching en oefentherapie kan je beter worden in je sport en voorkom je toekomstige fysieke klachten.

Wist je dat Praktijk Pisters beschikt over een ruime oefenzaal met alle apparatuur en begeleiding die jij nodig hebt bij jouw herstel / training? Ook bieden we diverse kleinschalige sportlessen aan zoals Yoga, Pilates, Bootcamp en Personal training.