Orofaciale therapie


Orofaciale therapie is een specialisatie binnen de fysio- en manuele therapie. Deze therapie wordt ook wel kaakfysiotherapie genoemd. Een term die de lading maar voor een deel dekt.

De therapie richt zich namelijk op klachten welke worden veroorzaakt door disbalans en/of niet goed functioneren van spieren en gewrichten. Deze klachten komen voor in het hoofd-halsgebied, het kaakgewricht en het kauwstelsel. Het kauwstelsel bestaat uit het gebit, kaakgewricht en de kaakspieren. We zijn gespecialiseerd in het behandelen van kaakklachten, hoofdpijn/duizeligheid en pijnklachten in het aangezicht. Er wordt nauw samen gewerkt met de huisarts, tandarts, orthodontist, kaakchirurg, KNO-arts of een andere medische specialist.

Bij een eerste behandeling voert de orofaciaal therapeut een uitgebreid intakegesprek met u. Naast lichamelijk onderzoek wordt gekeken naar houding, en beweging van kaak en hoofd. Aan de hand van deze aspecten wordt het behandelplan opgesteld en met je besproken.

Een belangrijk onderdeel van onze aanpak is uitleggen. Waaronder, waar komen de klachten mogelijk vandaan en bovendien, hoe je ze kunt voorkomen. Naast specifieke (bewustwordings-)oefeningen kunnen massage van nek- en aangezichtsspieren en het rekken van zenuwen en bewegen van gewrichten ook onderdeel van de orofaciale behandeling zijn.

Praktijk Pisters is de specialist in het behandelen van complexe klachten rondom de nek en het aangezicht. Daarnaast doen we graag een stapje extra, we helpen je om te voorkomen dat fysieke klachten in de toekomst terugkomen.

Wil je extra informatie over orofaciale therapie, neem dan contact met ons op via het contactformulier of telefonisch via 055-3125327