Hoofdpijn/duizeligheid


Hoofdpijn is een fysieke klacht welke het dagelijks functioneren ernstig kan beïnvloeden. Spierspanningshoofdpijn en migraine zijn de meest voorkomende typen hoofdpijn. Geregeld is de oorzaak van hoofdpijn niet voor de hand liggend. Samen met de manueel therapeut of zelfs orofaciaal therapeut jouw klachten analyseren en onderzoeken om vervolgens een behandelplan op te stellen (overleg met de huisarts of behandelend arts zijn onderdeel van het onderzoek).

Duizeligheid kan worden veroorzaakt door uiteenlopende factoren. De manueel en orofaciaal therapeut zijn geschoold in met name het onderzoeken en behandelen van duizeligheid, waarbij de oorzaak ligt in het aangezicht, de nek of de balans. BPPD is een specifieke vorm van duizeligheid, waarbij de oorzaak ligt in het evenwichtsorgaan. De manueel-of orofaciaal therapeut is degene die klachten kan herkennen en deze middels specifieke interventies kan behandelen.

Praktijk Pisters onderscheid zich in het behandelen van complex fysieke klachten. Praktijk ervaring gekoppeld aan wetenschappelijk onderbouwing maakt dat je bij ons in goede handen bent. Heb je nog vragen, neem dan gerust contact met ons op.