Schouder en armklachten


Het schoudergewricht is misschien wel het meest complexe gewricht van ons lichaam. De bewegelijkheid wordt bepaald door meerdere gewrichten en spieren welke allemaal met elkaar moeten samenwerken. Kortom, klachten kunnen worden veroorzaakt door een breed scala, zoals: spierpezen, de slijmbeurs, spieren of de bewegelijkheid van het gewricht. De fysio,-manueel therapeut kan je goed begeleiden bij schouderpijn. Ook voor langdurige revalidatietrajecten zoals een ‘frozen shoulder’ of na een breuk/operatie ben je bij ons aan het juiste adres.

Pijnklachten in de armen zijn vaak het gevolg van overbelasting. Een tennisarm en/of golfersarm zijn voorbeelden welke vaak fysieke hinder veroorzaken. Repeterende bewegingen of een structureel verkeerde werkhouding zijn veel gehoorde oorzaken. Naast deze klachten komen KANS-klachten vaak voor, ook wel bekend als RSI. Dit zijn pijnklachten aan arm-nek-schouder, waar veelal een verband ligt met de taakeisen op iemands werk. Door middel van gerichte behandelingen, maar ook het aanpassen van de werkbelasting en werkomstandigheden, kunnen KANS-klachten effectief worden behandeld.

Praktijk Pisters heeft uiteenlopende fysiotherapeutische behandelopties (waaronder dry needling & medical taping) om je te helpen. Daarnaast beschikken wij over een grote oefenzaal voor fysieke training onder begeleiding. Heb je nog vragen, neem dan gerust contact met ons op via info@praktijkpisters.nl of via het contactformulier.