Knie en heupklachten


Pijnklachten in de knie en heup kunnen uiteenlopende oorzaken hebben, zoals artrose, instabiliteit of overbelasting van het spierweefsel. Van fysieke beperkingen in dagelijks functioneren tot klachten tijdens het sporten; de fysiotherapeut is degene die jou kan onderzoeken en begeleiden. Ook wanneer je geopereerd bent aan de knie of heup kan de fysiotherapeut jou begeleiden. Dit door middel een revalidatieprogramma op maat. Hier volgen enkele adviezen die nuttig kunnen zijn bij het omgaan met knie- en heupklachten:

Rust en ontlasten: Als je last hebt van knie- of heupklachten, is het belangrijk om rust te nemen en de aangedane gewrichten zoveel mogelijk te ontlasten. Vermijd activiteiten die de klachten verergeren, zoals zwaar tillen, langdurig staan of intensieve sporten.
IJs en warmte: Het toepassen van ijs of warmte op de pijnlijke gebieden kan helpen om de pijn te verlichten. Gebruik bij acute klachten ijs om de ontsteking te verminderen.
Oefeningen: Gerichte oefeningen kunnen helpen om de spieren rondom de knieën en heupen te versterken en de stabiliteit van de gewrichten te verbeteren.

Goede houding en ergonomie: Zorg voor een goede houding tijdens het zitten, staan en bewegen om overbelasting van de knieën en heupen te voorkomen.

Praktijk Pisters kijkt verder dan jouw knie en/of heupklachten. Vanuit een brede invalshoek en met meerdere behandelmogelijkheden leveren wij specifieke zorg op maat. Spreek dit jouw aan? Neem dan contact met ons op.