Dry needling

Dry needling


Dry needling is een behandelmethode die veel wordt gebruikt onder fysiotherapeuten om spierspanning (ook wel triggerpoints) te verminderen. Tijdens de behandeling stimuleert de naald de spier, waarna de spier in een meer ontspannen situatie kan komen.

Dry needling is een effectieve behandelmethode om snel pijn te verminderen en functies als doorbloeding van de spier te herstellen. Dryneedling is niet het zelfde als acupunctuur. Waar de acupuncturist zich richt op het beïnvloeden van energiebanen (ook wel meridianen), richt dry needling zich enkel op lokale spierontspanning. Dry needling is een effectieve behandelmethode voor langdurige klachten, waarbij andere behandelingen (nog) niet het gewenste effect hebben gebracht. Hier zijn enkele adviezen met betrekking tot dry needling:

Informeer jezelf: Zorg ervoor dat je goed geïnformeerd bent over de procedure en wat je kunt verwachten. Praat met je zorgverlener over de behandelingsdoelen, mogelijke risico’s en bijwerkingen, en stel eventuele vragen die je hebt.

Luister naar je lichaam: Ieder persoon is anders, dus luister goed naar je lichaam en geef aan wat wel of niet comfortabel aanvoelt tijdens de behandeling. Communiceer openlijk met je zorgverlener over je ervaringen, zodat de behandeling kan worden aangepast aan jouw behoeften.

Rust en hydratatie: Na een dry needling behandeling kan het zijn dat je spieren gevoelig zijn. Neem voldoende rust en zorg voor voldoende hydratatie om je lichaam te ondersteunen bij het herstelproces.
Bespreek je medische geschiedenis: Vertel je zorgverlener over je medische geschiedenis, inclusief eventuele bestaande aandoeningen, allergieën, medicatiegebruik, en eerdere behandelingen. Dit kan helpen om mogelijke complicaties of contra-indicaties te identificeren.

Dry needling wordt alleen toegepast door therapeuten die hiervoor zijn gecertificeerd. Praktijk Pisters heeft dit specialisme in huis. Plan direct jouw afspraak in via 055-3125327 of via het contactformulier.